Благой Иванов - Багата: Имах предложение преди тази среща да играя в UFC

Публикувано от adminpavel 06/07/2016 0 Коментар(и) НОВИНИ,

Благой Иванов - Багата: Имах предложение преди тази среща да играя в UFC

"В момента водя преговори и с UFC, възможно е да участвам там", обяви световният шампион по ММА в тежка категория Благой Иванов.

Българинът наскоро защити титлата си срещу американеца Джош Копланд. 

Багата успя да се справи с "Пухкавия мечок" в тежък 5-рундов мач, а днес разказа повече за срещата на пресконференция в Пресклуб България. 

"За първи път ми се случва в моята кариера 5 рунда по 5 минути, да проведа среща за защита на титлата. В началото получих много лоша аркада, която ми попречи на зрението и вече в последните рундове се усещаше, че започнах да губя сили, сигурно заради това, че изтече голямо количество кръв. Важното е, че всичко свърши добре, че победих и че докторът не спря срещата", коментира Иванов, цитиран от БГНЕС.

"Противникът ми имаше доста време да се подготви, защото от февруари месец ние имахме контракт. Това му позволи да се подготви доста добре, но както за него, така и за мен. Затова се получи една хубава среща, аз проведох един добър лагер в Сан Хосе, в който тренирах с един от най-добрите бойци в тежка и полутежка категория. Това ми даде доста самочувствие, техническа подготовка и издръжливост. Доста добре се подготвих", допълни той. 

Иванов коментира и кога може да се проведе следващата защита на титлата му, както и вероятността да се участва в UFC сериите. 

"Зависи от промотъра и от моя мениджър как ще се договорят, но в момента текат преговори и очаквам в най-скоро време да разбера кога ще е следващата ми среща. Имах предложение преди тази среща да играя в UFC, но условията ми за тази среща бяха по-добри, отколкото техните предложения и предпочетох да си защитя титлата. В момента се водят и такива преговори и сега ще видим дали условията ще са по-добри", обясни той.

Оставете коментар