29.10 – Световен ден на Псориазиса

Публикувано от adminpavel 29/10/2018 0 Коментар(и) НОВИНИ,

"КРАСИВАТА КОЖА Е ЗДРАВАТА КОЖА"

 29.10 – Световен ден на Псориазиса

 

Псориазисът не е само кожно заболяване.Той засяга много органи и системи и нелекуван води до усложнения,като активира други болести, като артрит,депресии,сърдечносъдови заболявания,дори захарен диабет.В същото време,обаче,важи и обратният вариант,а именно,че такива заболявания могат да бъдат причина за появата му. Въпреки липсата на регистър на заболелите у нас,счита се ,че те са над 150 000.

 

В навечерието  на Световният ден на псориазиса се сещам за жена,която години наред се е борила с това заболяване,а днес дори няма следи от петънца по кожата си. Тя е Нина Колева D''amore, доктор – натуропат, с много специалности,една от които е Ортомолекулярната медицина. Специалност,все още нова за България,но с широко приложение навън.

-Доктор Нина Колева,разкажете ни малко за Вашата лична история с Псориазиса!

  • Имах си го цели 25 години в почти всичките му разновидности. Когато бях на 24 години, смърт на родител и развод в същото време провокираха отключването му...Лющене на епитела,кървене с отворени рани,мазане с кортикостероиди,което имаше временен ефект..Реших да продължа само с натурални и бебешки олиа,но на 40 години ужасът ми се засили,защото той се разпространи по главата,лактите,половите органи..Имаше болки,понижено самочувствие,сълзи...Първата реална стъпка към оздравяването тръгна от 5 дневно гладолечение с вода и ябълки.Спрях месото,хляба също. Така,постепенно лезиите останаха само на места,където все още имаше болки.Отново е свързано със стрес,защото по това време завършвах следващото си образование,а именно Натуропатия със специалност Ортомолекулярна медицина,в превод Правилната молекула,която съществува от 1968 г.Според нея,възникването на болести идва от липсата или зависимостта към определени нутриенти.
  • “На човек не му се дава нещо,което не може да понесе“ Това важи в пълна сила за Вас...И, ако някои хора се предават и това заболяване се превръща във враг за тях,то при Вас е станало точно обратното:)...Намерили сте приятел в лецето на Пасориазиса,защото благодарение на него създадохте Първата хранителна добавка за кожа,която ще помогне и на много други хора...Разкажете ни за нея!
  • Тази хранителна добавка е един вид продължение на Ормомолекулярната програма за орален прием на витамини,минерали и аминокиселини в дози,подходящи физиологично и по-високи.

-ORTO  MOL NUTRI e натурален продукт,който се нанася по кожата.Достатъчен ли е за въздействие върху всички рискови ендогенни и екзогенни фактори?Трябва ли да се приемат допълнително и други нуртиенти?

 

-Има хора,на които действа само моно терапия и такива,които се нуждаят от допълнителен прием.Всичко е строго индивидуално!

 

-При Псориазиса е налице хиперпролиферация на епидермалните клетки.Лечебният продукт би ли регулирал това регенерационно време за делене на клетките,които при нормален човек е 28 дни,а при болните е 7 дни?

 

-Да!В състава му има нутриенти,които балансират метаболитните процеси и регулират деленето на клетките.

 

-Установено е,че в дермалния кожен слой  на болните се констатира нарушения на колагена.Как продуктът се справя с този проблем?

 

- Витамините,основно от група Б участват в образуването на колагена.Освен това,всички витамини,и някои минерали са антиоксиданти,което ще рече,че те регулират баланса оскидантен-антиоскидантен стрес на черния дроб.

 

-При по тежки състояния на Псориазис се засягат други органи и системи.Как помага продуктът при Псориатичен артрит,който е проява на вече хронифициран и тежък Псориазис?

 

  • Тук ще кажа пак от първо лице,единствено число. Той,като такъв ми бе открит в ранен стадий и на мен самата.Тогава си изготвих програма за прием орално плюс мехлема ОРТО МОЛ НУТРИ,който тогава още не беше официализиран и само за четири месеца болките отшумяха.От тогава не съм имала никакви оплаквания.Вече и в практиката си с пациенти мога да отбележа подобряване на състоянието им.ОРТОМОЛ НУТРИ БЛАГОДАРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗА БЕЗЦЕННАТА ПОМОЩ НА ПРОФЕСОР АЛБЕРТО ФИДАНЦА,КАКТО И НА НЕГОВАТА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ИЗГОТВЯНЕТО НА ОСНОВНИТЕ ФАЗИ НА ТАЗИ ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА ЗА КОЖАТА!
  •  

-Благодаря за цялата информация ,с която ни запознахте! Има ли нещо,което пропуснах да попитам,относно  Псориазиса?

 

- Като психотерапевт мога да добавя,че псориазисът влияе изключително много на самочувствието и не рядко води до депресии.Като сумирам казаното до тук,моят съвет е хара ,с подобни проблеми да не се отчайват,да потърсят да им се изготви Ортомолекулярна програма,да бъдат постоянни и търпеливи.По време на острите фази да избягват храни от семейство Картофови- патладжани,домати,картофи,както и никотин.Да постят веднъж седмично,като начин на живот и да приемат нещата с чувство за хумор!

 

Благодаря от сърце за отделеното време!Ще се радвам да бъдем полезни както на моите клиенти и приятели,така и на много други,които ще прочетат всичко това!

 

Екатерина Василева – козметик в Козметично студио Екатерина  гр.Несебър

Етикети: псориазис

Оставете коментар